Utbildning

 

UNTEDUTBILDNING turkos

.

United Sisters arbetar med hjärtat i centrum. Varje termin håller vi ett antal öppna utbildningar som utgår från våra metoder och förhållningssätt. Vi erbjuder även skräddarsydda utbildningar utifrån United Sisters metoder och arbetssätt. Kontakta närmaste stad för att veta mer. 

.

Linje rosa vänsterUtbildningar 2017

Datum för vårens utbildningar i Stockholm:

Samtal för förändring
När: 28-29 april samt 18-19 maj
Tid: 10.00-16.00
Var: Fryshuset i Stockholm
Hur: Anmälan görs till sara.hellbom@fryshuset.se
Pris: 3500 kr (exkl moms för föredrag, inkl moms för privatpersoner)

.

Linje turkos höger

Samtal för förändring

Samtal för Förändring handlar om att använda och förstå samtal som metod. Du lär dig hur du kan föra ett samtal på ett sätt som gör att den andra personen upplever empati och trygghet. Det handlar om samtal som stärker styrkor, möjlighet och potential hos den du samtalar med. Genom dessa tekniker kan du bidra till ökat självförtroende, utveckling och förändring hos individen du möter.

.

Ledarskap och förhållningssätt  –  att leda ungas förändringsprocesser

I Ledarskap och Förhållningssätt delar vi med oss av våra erfarenheter att leda utifrån ett salutogent perspektiv, där människor växer genom att utveckla sin inneboende potential, oavsett utgångsläge. I centrum står relationen och mötet. Nyckelord är empati, nyfikenhet, acceptans, ett medvetet normförändrande perspektiv och aktiv närvaro. När vi som ledare vågar lita på processen kommer mod och tålamod att finnas där på den ungas villkor. Att leda unga att hitta sin potential är en utmaning! Och genom att utmanas har du möjlighet att växa som människa

..

Kraftfulla möten – att möta sig själv och att möta andra 

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina färdigheter för att skapa kraftfulla möten som gynnar både dig och den du möter. Du vill både blicka inåt, i mötet med dig själv, och utåt, i mötet med andra. Det handlar dels om inre och yttre motivation – hur lyfter jag motivationen hos mig själv och andra? Dels om metoder för ett empatiskt förhållningssätt som du kan använda i arbetsmöten, privata möten och i relationen till dig själv.

.

Motiverande samtal (MI)

Motiverande samtal (MI) är en evidensbaserad samtalsmetodik där syftet är att stärka individens inre motivation. Det grundläggande förhållningssättet är att varje människa själv bär på den bästa lösningen för sitt eget liv. Kursen ger dig som deltagare verktyg i grundläggande MI-färdigheter och förhållningssätt. Samtalsmetodiken är ett hantverk som kräver övning, upplägget är därför upplevelsebaserat där vi varvar metodik med praktiska övningar och diskussion.

.

Nonviolent Communication (NVC)

Nonviolent Communication (NVC) är en kommunikationsprocess, ett språk med och ett verktyg för positiv social förändring och konflikthantering. När båda sidor litar på att deras behov och värderingar kommer att mötas med respekt, uppstår en genuin önskan om att samarbeta. NVC är en process som uppmärksammar och tar hänsyn till allas behov, en förutsättning för att skapa samarbete och för att kunna hantera även de svåraste konflikter. NVC ger oss verktyg och medvetenhet att komma i kontakt med våra egna behov och känslor. När vi övar på att utforska vad vi behöver så ökar chanserna till att skapa ett mer tillfredsställande liv, istället för att fastna i vad vi inte har och inte får. NVC hjälper oss att ta ansvar för våra reaktioner, att fördjupa kontakten med oss själva och andra. Genom det kan vi förändra våra vanemässiga beteenden.

.

Linje mintgrön vänster

Om utbildningarna:

”Ni har en otrolig anda och galet skön kämparglöd med eld ända inifrån era hjärtan och otroligt nog så lyser den konstant igenom alla er.”

“Kände mig trygg och sedd och kul var det. Guidade gruppen hela vägen och var beredd på oväntade händelser.”

“Otroligt mycket pepp/entusiasm. Man blir så inspirerad. Har inte varit uttråkad en sekund.”

“Bra på att få oss att fokusera/vara närvarande. Skapa bra gruppstämning.”

“Att få mig och gruppen att gå utanför comfort zonen gjorde ni bra, mer än det som behövdes, grymt motiverande!”

.

Om skräddarsydda utbildningar:

“Tack för en helt fantastisk utbildning idag!! Är otroligt imponerad över hur ni lyckades anpassa utbildningen på ett sätt som verkligen passade vår verksamhet! Det var dessutom väldigt roligt och trevligt upplagt! All kärlek till er!! ♥”

Josefine Wahlberg, JIDDR, december 2014

.

Om utbildningen i MI:

“Det var jättebra med nya infallsvinklar på hur man kan föra ett samtal. Inspirerande.”

“Ett stort hjälpmedel för mig i mitt arbete. Kanonbra!”

“Kursledarna förmedlade metoden på ett pedagogiskt sätt, med värme, humor och stor kompetens.”

“Fick gruppen att känna sig trygg där alla fick utrymme att synas.”

.

Om ledarskapsutbildningen:

“Övningarna var fantastiska”

“Har gett oss nya sätt att möta ungdomar”

“Mycket praktiska övningar som gett inspiration”

 

 

 

.

Linje gul höger

.

Kontakta den stad som är närmast dig för mer information!

.

KONTAKTAMALMO KONTAKTGBG KONTAKTSTHLM