Material

 

Normkunskap A

Metodmaterial som presenterar normer och ett normmedvetet förhållningssätt på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Normkunskap använder illustrationer med geometriska figurer för att förklara komplicerade teorier.  Som läsare väljer du om och och när du vill relatera till egna erfarenheter. Boken har tre kapitel; normer, normer och makt samt kunskap för att skapa förändring.

Klicka på bilden och ladda ner som pdf eller beställ den som bok.

Pris: 300 kronor (inkl. moms), frakt tillkommer.

 

 

 

Gruppkompassen

Ett normmedvetet metodmaterial för dig som ska leda självstärkande grupper. Gruppkompassen är könsneutralt och passar utmärkt att använda i alla slags ungdomsgrupper. Materialet finns i två delar; en ledarhandbok och ett material för gruppdeltagarna, böckerna beställs separat.

 

Ledarhandboken

Består av två delar- en teoridel och en övningsbank utifrån de fyra metodstegen; lära känna varandra, lära känna sig själv, lära känna sig själv på djupet och gå vidare efter gruppens avslut.

Ledarhandboken ger underlag till träffar under ett år om gruppen träffas en gång i veckan. Exempel på teman är självkänsla och självförtroende, familjen, kärlek, sex, stresshantering, konflikthantering, utanförskap och mobbning samt framtiden. Som stöd till ledaren finns även reflektionsfrågor kopplade till övningarna.

 

 

Pris: 700 kronor (inkl. moms), frakt tillkommer.

 

 

Gruppkompassens ungdomsmaterial

En bok för deltagarnas individuella övningar och reflektioner. Boken är kopplad till ledarmaterialet och innehåller illustrationer för att förtydliga övningarna.

 

 

 

 

Pris: 1 st för 80 kr eller 10 böcker för 650 kr (inkl. moms) frakt tillkommer.

 

.

 

 

 

 

Coachmaterialet

Avsett att användas vid individuell coachning. Det består av två böcker, en coachbok och en ungdomsbok. Båda böckerna innehåller olika övningar utifrån de fyra metodstegen: lära känna varandra, lära känna sig själv, utvecklas och gå vidare. Coachboken inleds dessutom med en teoridel med de samtalsmetoder som övningarna bygger på. Detta material finns i en version för tjejer och en könsneutral version.

 

 

Pris: Båda böcker kostar 250 kr styck eller 400 kr för coachbok + ungdomsbok: 400 kr (priser är inkl. moms, frakt tillkommer). 

.

 

 

Tjejkompassen

tjejkompass

Sällskapsspel framtaget av United Sisters i samarbete med Alga. Spelet skapades med inriktning tjejer i högstadie- och gymnasieålder men fungerar även för blandade grupper. Det är ett lagspel för minst fyra och upp till ca 20 spelare, samt en ledare/ pedagog.

Samarbets-, värderings- och självstärkande övningar varvas med kluriga charader.

Vinner gör deltagarna genom att peppa sig själv och varandra inom laget. Spelet tar upp allt mellan himmel och jord och det blir garanterat mycket skratt!

.

Pris: 400 kr (ink moms), frakt tillkommer.

 

.

 

 

Vill du göra en beställning? Kontakta selina.juopperi@fryshuset.se